Sustainable Drill & Drive et helt nytt tunnelkonsept

Sustainable Drill & Drive er et regionalt samarbeidsprosjekt som skal utforske nye måter å bygge klimasmarte, kostnadseffektive kollektivtraséer for autonome kjøretøy, under bakken.

– Dette er et utrolig spennende prosjekt som kan ha stor betydning for framtidens kollektivtrafikk, sier Linn Terese Lohne Marken, daglig leder i Mobility Forus.

Det fremtidsrettede tunnelkonseptet har fått midler fra Ulla-Førrefondet. Støtten gis til prosjekter innen grønn omstilling og utvikling av høyere utdanning i Rogaland.

Samarbeidsprosjekt

Næringsklyngen Vital Infrastruktur Arena leder arbeidet i godt partnerskap med Seabrokers Fundamentering, Aarbakke Innovation og Mobility Forus, som sammen ser på hvordan regional erfaring og spisskompetanse innen olje- og gassindustrien.

Samarbeidspartnerne var én av totalt seks søkere som kom gjennom det trange nåløyet til Ulla-Førrefondets utlysning.
– Søknadssummen var på totalt nær 340 millioner kroner. Vi har nådd en viktig milepæl i fondets historie, og vi er svært tilfredse med å endelig kunne innvilge støtte til 6 prosjekter som vil ha stor betydning for grønn omstilling og regional verdiskaping i Rogaland, sier styreleder i Ulla-Førrefondet Torkel Myklebust.

(Illustrasjonsbilde av mwewering, Pixabay)

Linn Terese Marken
Managing Director
+47 902 15 738
linnterese@forusprt.com

Forusbeen 78
4033 Stavanger
Norway

Kontakt oss

Send oss gjerne en melding.

Not readable? Change text. captcha txt