Internasjonal interesse for Bodø

Internasjonale medier har fattet interesse for at vi skal kjøre autonome busser i arktisk klima. Den siste tiden har blant annet det amerikanske tidsskriftet Newsweek som når millioner av lesere og det anerkjente nettstedet SAE International skrevet om prosjektet:

På den internasjonale scenen

Det er ikke bare mediene som har fått med seg prosjektet. Denne uken fikk Mobility Forus æren av å presentere det nordiske samarbeidet på vegne av Sensible 4 og Holo på scenen på ITS World Congress i Hamburg.

– Det er tydelig at autonome busser på vinterføre i Nord-Norge imponerer industrien. Smartere Transport Bodø tar innføring av autonom mobilitet et langt steg videre, og vi vil applaudere Nordland fylkeskommune med å våge å gå i bresjen for hele miljøet, sier Linn Terese Lohne Marken, daglig leder i Mobility Forus.

Et tilbud til befolkningen

Autonome busser i Bodø er et supplement til ordinær kollektivtrafikk. Prosjektet som starter opp i februar, 2022 vil frakte folk fra hurtigbåtterminalen i sentrum, langs knutepunkt i byen og opp til Nordlandsjukehuset. Sykehuset server en stor region, og bedre kollektivtilbud til hovedinngangen har lenge vært etterspurt. Målet er at det skal bli enklere å velge kollektivt i byen, hvilket igjen vil kutte klimautslipp.

Her kan du se hva som planlegges:

Linn Terese Marken
Managing Director
+47 902 15 738
linnterese@forusprt.com

Forusbeen 78
4033 Stavanger
Norway

Kontakt oss

Send oss gjerne en melding.

Not readable? Change text. captcha txt