Mobility Forus i drift med førerløs buss i Helmond i Nederland

SAGA konsortium bestående av Mobility Forus, Spare, Rambøll og Halogen starter opp i Helmond som en del av EU-prosjektet FABULOS

City of Helmond er en mellomstor by sørøst i Nederland. Det er en del av Brainport-regionen Eindhoven, som er et av de tre viktigste økonomiske områdene i landet. Helmond er også hjemmet til Automotive Campus, hvor flere selskaper, kunnskapsinstitutter, universiteter og statlige organisasjoner samarbeider om innovative mobilitetsløsninger.

 

Med Automotive Campus presenterer Helmond seg som kunnskaps- og innovasjonssenter for mobilitetsløsninger, Helmond “City of Smart Mobility”. Selv om Helmond er en relativt liten by, får den internasjonal anerkjennelse – som den internasjonale ITS Local Government Award i 2019 – for sine ambisiøse mål og realiseringen av innovative mobilitetsløsninger i byen. Derfor er det ikke en overraskelse at City of Helmond sammen med sine regionale partnere var vert for ITS Europe 2019-kongressen i Brainport-regionen Eindhoven. Skyttelbussene i Helmond tilbyr en perfekt løsning for offentlig transport for første og siste kilometer på forbindelsen mellom Brandevoort jernbanestasjon og Automotive Campus. Ruten er 3 km lang med fire bussholdeplasser. Ruten er preget av tilstedeværelsen av en ungdomsskole, to rundkjøringer, en sykkelgate, forskjellige typer veier (adkomstveier og distribusjonsvei) og en rekke krevende kryss. Det mest utfordrende er samspillet med et stort antall syklister, men også samspill med fotgjengere og motoriserte kjøretøy er et krevende sted. Future Mobility Network (FMN) er den lokale partneren til Saga konsortium for gjennomføring av pilotoperasjoner i Helmond.

Linn Terese Marken
Managing Director
+47 902 15 738
linnterese@forusprt.com

Forusbeen 78
4033 Stavanger
Norway

Kontakt oss

Send oss gjerne en melding.

Not readable? Change text. captcha txt